U bent hier:


Volg Bits&Chips:


en Mechatronica & Machinebouw:

Nieuws

Event nieuws

Uitgelicht: Workshops 6 mei, 's-Hertogenbosch

Op 6 mei, de dag voorafgaand aan de beurs en conferentie High-Tech Systems 2014, worden diverse workshops georganiseerd.

State of the art industrial motion control in the USPiezoelectric materials and applicationsHands-on introduction in the multi-view method for high-tech embedded systems -...


Connect heeft last van economische onzekerheid

10 August 2012

De Belgische Connect Group meldt voor het eerste halfjaar 2012 een omzet van 79,9 miljoen euro. Dat is 3 procent lager dan het eerste halfjaar van 2011, waarbij aangetekend moet worden dat dat een eenmalige uitschieter was. De nettowinst daalde van 2,2 miljoen euro vorig jaar naar 1,9 miljoen euro nu. Het bedrijf zegt last te hebben van de algemene marktvertraging en de economische onzekerheid.

De overname van Halin eind vorig jaar heeft een flinke invloed op de resultaten. Zonder deze overname zouden de inkomsten 13 procent lager zijn uitgekomen. Aan de andere kant komt de stijging in de verkoop- en administratiekosten, samen 470 duizend euro, geheel op het conto van deze acquisitie en levert Halin nog geen bijdrage aan het bedrijfsresultaat.

Pieter Edelman